BBA-1.3.2 Vízum- és okmánytanácsadók kihelyezése „Összekötő-tisztek kiküldése II”

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:

Az „Összekötő-tisztek kiküldése II” című projektet az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból.

Projekt azonosító: BBA-1.3.2/5-2018-00001

A projekt megvalósítás kezdete: 2018.04.01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2020.06.30.

A projekt tárgya: Okmányszakértő összekötő tisztek kihelyezése Magyarország külképviseleteire.

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: bruttó 184 152 269 Ft

A támogatás intenzitása (támogatás mértéke): 98%

Projekt rövid leírása:

A projekt célja az okmányszakértői összekötő-tisztek delegálásával az Integrált Határellenőrzési Rendszer erősítése, amelynek elsődleges eszköze szakértők delegálása a harmadik országok külképviseleteire.

A projekt keretében 2 fő okmányszakértő összekötő-tiszt kihelyezésére került sor, akik Magyarország Abujai Nagykövetségén, Ho Si Minh-városi Nagykövetségén, és Shanghaji Főkonzulátusán teljesítettek szolgálatot. Munkájuk során szakértői vizsgálat alá vonták a vízumkérelemhez és a klasszikus konzuli ügyekhez beadott biztonsági okmányokat, támogató dokumentumokat, továbbá segítséget nyújtottak a személyazonosság csalások, személycserék kiszűrésénél.

A projekt eredményeként csökkent a biztonsági deficit mind a vízumkiadás, mind a klasszikus konzuli ügyek során, mivel ellenőrzötten kerültek megszemélyesítésre a hazánk, illetve a képviseleti tagállamok nevében kiadott biztonsági okmányok. A közokirat-hamisítások, személyazonosság-csalások, személycserék már a külképviseleten kiszűrésre kerültek, így csökkent a hazánkba illetve az együttműködő tagállamokba – csalárd módon megszerzett vízumokkal – érkező illegális migránsok száma.

Projekt státusza: befejezett

A Belügyi Alapok weboldala az alábbi linken érhető el: http://belugyialapok.hu/

<< Vissza az előző oldalra