Okmányszakértő összekötő-tisztek kihelyezése

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:

Az „Összekötő-tisztek kiküldése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.

Projekt azonosító: BBA-1.3.2.-2015-00001

Projekt címe: Összekötő-tisztek kiküldése

Indítás: 2016. február 01.

Zárás: 2018. június 30.

Projekt tárgya: 1-1 fő okmányszakértő tiszt kihelyezése

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: 189 269 612 Ft

Projekt státusza: folyamatban

 

Projekt rövid leírása:

A projekt célja az okmányszakértői összekötő-tisztek delegálásával az Integrált Határellenőrzési Rendszer erősítése, amelynek elsődleges eszköze szakértők delegálása a harmadik országok külképviseleteire.

Jelen projekt keretében 1-1 fő okmányszakértő tiszt kihelyezésére került sor, akik Magyarország Minszki Nagykövetségén és Sanghaji Főkonzulátusán teljesítenek szolgálatot. Munkájuk során szakértői vizsgálat alá vonják a vízumkérelemhez és a klasszikus konzuli ügyekhez beadott biztonsági okmányokat, támogató dokumentumokat, továbbá segítséget nyújtanak a személyazonosság csalások, személycserék kiszűrésénél.

A projekt eredményeként csökken a biztonsági deficit mind a vízumkiadás, mind a klasszikus konzuli ügyek során, mivel ellenőrzötten kerülnek megszemélyesítésre a hazánk, illetve a képviseleti tagállamok nevében kiadott biztonsági okmányok. A közokirat-hamisítások, személyazonosság-csalások, személycserék már a külképviseleten kiszűrésre kerülnek, így csökken a hazánkba illetve az együttműködő tagállamokba – csalárd módon megszerzett vízumokkal – érkező illegális migránsok száma.

A projekt megvalósítása folyamatban, a féléves szakmai beszámoló 2016 év végén kerül megrendezésre.

 

Európai Támogatások Osztály

<< Vissza az előző oldalra