Vízum- és okmánytanácsadók kihelyezése DELO

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:

A DELO (Document Expert Liaison Officer) című projektet az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból

Projekt azonosító: BBA-1.3.2/10-2019-00001

A projekt megvalósítás kezdete: 2019.02.01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2022.12.31.

A projekt tárgya: Okmányszakértő összekötő tisztek kihelyezése Magyarország külképviseleteire.

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: bruttó 397 957 413 Ft

A támogatás intenzitása (támogatás mértéke): 100 %

 

Projekt rövid leírása:

A projekt célja az okmányszakértői összekötő-tisztek delegálásával az Integrált Határellenőrzési Rendszer erősítése, amelynek elsődleges eszköze szakértők delegálása a harmadik országok külképviseleteire.

Jelen projekt keretében 4 fő okmányszakértő összekötő-tiszt kihelyezésére kerül sor, akik Magyarország Abujai Nagykövetségén, Ho Si Minh-városi Nagykövetségén, Kairói Nagykövetségén és Isztambuli Főkonzulátusán teljesítenek szolgálatot. Munkájuk során szakértői vizsgálat alá vonják a vízumkérelemhez és a klasszikus konzuli ügyekhez beadott biztonsági okmányokat, támogató dokumentumokat, továbbá segítséget nyújtanak a személyazonosság csalások, személycserék kiszűrésénél.

A projekt eredményeként csökken a biztonsági deficit mind a vízumkiadás, mind a klasszikus konzuli ügyek során, mivel ellenőrzötten kerülnek megszemélyesítésre a hazánk, illetve a képviseleti tagállamok nevében kiadott biztonsági okmányok. A közokirat-hamisítások, személyazonosság-csalások, személycserék már a külképviseleten kiszűrésre kerülnek, így csökken a hazánkba illetve az együttműködő tagállamokba – csalárd módon megszerzett vízumokkal – érkező illegális migránsok száma.

Projekt státusza: folyamatban

A Belügyi Alapok weboldala az alábbi linken érhető el: http://belugyialapok.hu/

<< Vissza az előző oldalra