A balesethelyszínelő újra bevetésen

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét, három előadás Veszprémben és Hajmáskéren.

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője 2018. február 13-a és 16-a között három helyszínen beszélt a biztonságos közlekedésről azzal a céllal, hogy az előadáson megjelentek tájékoztatást kapjanak a közúti közlekedés szabályairól, veszélyeiről.

Február 13-án, kedden a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnáziumban, szerdán a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban középiskolás diákoknak, míg pénteken, délután Hajmáskéren a Közösségi Házban a felnőtt lakosságnak és meghívott vendégeknek az általa készített kisfilm segítségével mutatta be, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben. A kisfilm megtörtént, megrázó közlekedési balesetek helyszínén készült kép- és videofelvételek felhasználásával készült.

A szerdai előadáson Enyingi István gépjárművezető-oktató is beszélt a közönséghez. Enyingi István utánképzéssel foglalkozik azoknál a személyeknél, akiktől baleset okozása miatt vették el a vezetői engedélyt.

Pintér József a BALESET feliratú táblával színesíti előadásait. A szó betűi a legjellemzőbb baleseti okokat jelölik: Biztonsági öv, Alkohol, Linkség, Előzés, Sebesség, Elalvás, Telefon.

Az összeállított anyag célja az emberek gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

baleset-megelőzés

Pintér József

 

<< Vissza az előző oldalra