Autómentes Nap Szolnokon

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai játékos, színes programokkal várták az érdeklődőket.

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül tartották meg az Autómentes Nap programjait 2019. szeptember 21-én Szolnokon. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai különböző baleset-megelőzési programokkal várták az érdeklődőket. A rendezvény célja a kerékpározás, a város bicikli útjainak népszerűsítése, valamint figyelemfelhívás a biztonságos kerékpározás szabályaira.

Az érdeklődők kipróbálhatták a nagy sikerű részeg szemüveget, a gyermekek játékos KRESZ teszt lapokat tölthettek ki, és kerékpáros ügyességi pályán ismerkedhettek meg az alapvető közlekedési szabályokkal.

A szakemberek felhívták a figyelmet a kétkerekű kötelező tartozékainak fontosságára, valamint a láthatóság életmentő szerepére. Beszéltek arról, hogy az úttesten történő átkeléshez mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket vegyék igénybe a biciklizők. A közlekedők biztonsága érdekében láthatósági mellényeket, fényvisszaverő eszközöket és ajándékokat osztott szét a megjelentek között. A nap zárásaként lehetőség volt egy városnéző kétkerekű túrára is.

 

 

 

<< Vissza az előző oldalra