Baleset-megelőzési előadás Hajdúdorogon

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdúdorogi Rendőrőrs parancsnoka diákoknak tartott prevenciós előadást.

A Hajdúdorogi Rendőrőrs parancsnoka 2020. február 5-én a helyi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos tanulóinak tartott baleset-megelőzési előadást. Kelelemen Sándor rendőr alezredes ismertette a diákokkal a gyalogos és kerékpáros közlekedésre vonatkozó legfontosabb ismereteket, valamint tájékoztatást adott a városközpontban kiépített körforgalomban való közlekedés szabályairól is.

Kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A kijelölt gyalogos átkelőhely előtt – amennyiben nincs kerékpáros átvezetés -, a kerékpárról le kell szállni, és át kell tolni a zebrán. Amennyiben kerékpárt hajtva is közlekedhetünk az átkelőhelyen, azt abban az esetben is csak kellő körültekintéssel tegyük!
  • Ha a kerékpárutat úttest keresztezi, a biciklis még akkor is kellő körültekintéssel haladjon át, ha neki van elsőbbsége!
  • Elindulás előtt ellenőrizzük a kerékpár műszaki állapotát, a fékek működését!
  • Különös figyelmet szenteljünk a világító berendezések és a küllőprizmák meglétére, hiszen ha nem látják a biciklivel közlekedőket a járművezetők, könnyen baleset áldozatává válhatnak!
  • Beszélgessenek a biztonságos közlekedés szabályairól a gyerekekkel, és közösen gyakorolják azokat! A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás, a biztonságos kerékpározás, az alapvető közlekedési táblák felismerése, megannyi fontos és nélkülözhetetlen ismeret a gyerekeknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy türelmesen, toleránsan és szabálykövetően közlekedjenek!

...hogy mindenki hazaérjen!

<< Vissza az előző oldalra