Baleseti összesítő Baranyából

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét alatt két ittas sofőr is balesetet okozott.

Baranya megye közútjain 2021. október 11-e és 17-e között összesen 52 közlekedési baleset történt, amelyből tíz személyi sérüléssel járt. A balesetekben összesen 13-an sérültek meg, 11-en könnyebben, míg ketten súlyosan.

Az elmúlt héten a gyorshajtásnak, a szabálytalan kanyarodásnak és a szabálytalan előzésnek volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében.

Az őszi közlekedésben nagy veszélyt jelentenek az úttestre lehullott falevelek is, amelyektől az út síkossá válhat. A lehullott falevelekkel borított útszakaszokon mindig óvatosan haladjanak át, mert balesetveszélyes lehet.

Nem csak reggel van sokáig sötét, de korábban is sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítását, ezért nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A nappali menetfény helyett használják a tompított fényszórót, köd esetén pedig a ködfényszórót.

A korai sötétedésre való tekintettel kérjük a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőket, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, viseljenek láthatósági mellényt! Hiszen ezzel tehetnek a legtöbbet a biztonságukért.

Az ősz és a megváltozott időjárási viszonyok más vezetési stílust igényelnek, közlekedjenek lassabban, körültekintőbben!

… hogy mindenki hazaérjen!

<< Vissza az előző oldalra