Bűnmegelőzési stand a szentesi karácsonyi vásárban

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az adventi időszakban a Szentesi Rendőrkapitányság heti három alkalommal várja az érdeklődőket a karácsonyi vásárban található információs pontnál.

A 2018. december 1-jén megnyílt vásárban a kilátogatók szerdán és csütörtökön (18 óra 30 perc és 20 óra 30 perc között), vasárnap a gyertyagyújtáskor (16 és 20 óra között) találkozhatnak a rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójával.

A standnál tájékoztatást kaphatnak arról, hogy az ünnepi forgatagban hogyan legyenek biztonságban, hogyan óvhatják meg értékeiket. Emellett az érdeklődők vagyonvédelmi teszteket tölthetnek ki, valamint fejtörők is várják őket. Természetesen az információs pultnál egyéb, rendőrséggel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a következőket érdemes szem előtt tartani:

  • Kiemelten fontos ebben az időszakban, hogy a gépjármű utasterében ne hagyjanak látható helyen értéket!
  • Pénztárcájukat, irataikat, kulcsaikat, telefonjukat kabátjuk belső zsebében, vagy táskájuk cipzárral zárható rekeszében helyezzék el! Táskájukat mindig tartsák testközelben!
  • Egyre többen vásárolják ajándékaikat interneten. Igyekezzen meggyőződni arról, hogy megbízható helyről vásárol, a termék személyes átvételét válassza, valamint, az utánvéttel történő szállítás lehetőségét.
<< Vissza az előző oldalra