Figyelj is, ne csak zenélj!

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívással él a közlekedők felé.

Egy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt napokban Szolnok külterületén. Egy nő kerékpárral közlekedett a 4-es számú főúton, az útpadkán a forgalommal szemben, amikor körültekintés nélkül át akart tekerni a túloldalra és egy személygépkocsi elütötte. A nő súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyszínelés során megállapították, hogy a kerékpáros telefonjával, fülhallgatón keresztül zenét hallgatott, amikor a baleset megtörtént.

Egyre több gyalogos és kerékpáros hallgat zenét fülhallgatón keresztül. Ez azonban veszélyt jelenthet mind a zenehallgatóra, mind a közlekedés többi résztvevője számára.

A közúton történő közlekedés során lassabban reagálunk, ha közben más eltereli a figyelmünket. Bizonyított tény, hogy a mobiltelefon használata és a zenehallgatás a közlekedés során lassítja a reakció-időt, lényegesen romlik a térlátás és szinte megszűnik a hallás.

Nem csak autóvezetés közben balesetveszélyes a mobilozás, hanem kétkeréken is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy vezetés közben minden érzékszervüket használják! Hiszen a balesetek elkerülése érdekében a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

….hogy mindenki hazaérjen!

k

 

 

 

<< Vissza az előző oldalra