Ismét ittasan okoztak balesetet

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Két olyan baleset történt az elmúlt héten Baranyában, amelynél a baleset okozóival szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Baranya megye közútjain a múlt héten 36 közlekedési baleset történt, amelyből 11 személyi sérüléssel járt, és 25 anyagi káros volt. A hat könnyű és öt súlyos sérüléssel járó balesetben összesen 11-en sérültek meg, hat személy könnyebben, míg öt súlyosan.

Ebben az évben már 24 alkalommal okozott sérüléssel járó balesetet olyan járművezető, akinél felmerült az ittasság gyanúja. Ezekből a balesetekből 11 súlyos sérüléssel, 13 pedig könnyű sérüléssel végződött. Az elmúlt héten történt ilyen típusú baleseteknél a sofőrök mindkét esetben helytelenül választották meg járműjük sebességét.

A baleseteknél továbbra is a gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása a legfőbb kiváltó ok.

A rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a sebességtúllépés ellenőrzésére, az ittas vezetők és a dinamikus szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó jogsértések szankcionálására.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

<< Vissza az előző oldalra