Jogosítványt kaptak a SuliMoped résztvevői Szegeden

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Sikeresen levizsgáztak, majd átvették első vezetői engedélyüket a SuliMoped program motorosai. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának (CSMRFK MBB) szervezésében és az egyik autósiskola közreműködésével, több mint harminc fiatal vehette át kismotorra szóló jogosítványát Szegeden.

A program sikeres teljesítésével kapcsolatos eseményen 2019. augusztus 15-én Vad Róbert rendőr őrnagy, a CSMRFK MBB titkára elmondta: a gyermekek védelme és a biztonságos közlekedésre nevelő munkában való aktív részvétel évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladatuk.

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szakmai és anyagi támogatásával, a CSMRFK MBB szervezésében 2018 novemberétől Csongrád megyében is elindult a program. Ennek során a megyéből 32 fő nyolcadik és kilencedik osztályos gyermeknek nyílt lehetősége elektronikus oktatási módszerrel (e-learning), térítésmentesen, AM kategóriás képzésben és vizsgán részt venni, mely a napokban sikeresen lezárult.

A gyermekek első vezetői engedélyüket a képzést végrehajtó stratégiai partnertől az ATI Császárné Kft.-től vehették át.

<< Vissza az előző oldalra