Kerékpárosokat ellenőriztek Győrben

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök a kerékpáros közlekedést ellenőrizték a megelőzés és felvilágosítás jegyében.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2018. február 13-án a város több pontján ellenőrizték a kerékpárosokat. Az ellenőrzések célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a kerékpárosok figyelmét a közlekedési szabályok megtartására, a kötelező tartozékok fontosságára, valamint a látás és láthatóság kiemelt szerepére a sötétedés beálltával.

A baleset-megelőzési tanácsok mellé láthatósági mellényt, kerékpár lámpát, fényvisszaverő karkötőt adtak a rendőrök a kerékpárosoknak.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közlekedési szabályok megtartására hívja fel a kerékpárosok figyelmét:

- Kerékpárral csak az vegyen részt a közúti forgalomban, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van.

- Kerékpárral közlekedni csak az erre kijelölt helyen, ennek hiányában az útpadkán, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad.

- Az autóbusz forgalmi sávon kerékpározni csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedi.

- Kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt gyalogosan kell áttolni az úttesten.

- Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva.

- Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie.

- A gyalog- és kerékpárúton közlekedő kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti.

- Fontos, hogy kerékpárral csak olyan úton közlekedjenek, ahol azt közúti jelzés nem tiltja, továbbá az életük, testi épségük nincs veszélyben!

<< Vissza az előző oldalra