Mozgásban az erő

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök bűnmegelőzési, valamint közlekedésbiztonsági foglalkozásokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt Ajkán.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Veszprémi Rendőr Sportegyesület Mozgásban az erő elnevezésű rendezvényének következő állomása 2019. szeptember 20-án Ajka volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési programokat tartottak az érdeklődők részére.

A rendőrségi standnál a gyerekek KRESZ tesztek kitöltésével átismételhették a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait, valamint közlekedésbiztonsági témájú képeket színezhettek és a gyalogos közlekedésre vonatkozó ismeretekből különböző feladványokat oldhattak meg. A rendőrök közben elmondták nekik, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kétkerekűről leszállva keljenek át az úttest másik oldalára. A megelőzési előadók a felnőttek figyelmét pedig a biztonsági öv használatának fontosságára hívták fel, továbbá kiemelték, hogy ez a gépjárművekben nemcsak a sofőrök, hanem az utasaik számára is kötelező. A fentieken túl bűnmegelőzési totót tölthettek ki az érdeklődők és vagyonvédelmi tanácsokat hallgathattak meg.

rendezvény

<< Vissza az előző oldalra