Padlómatricák a biztonságért

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ittas járművezetés ellen és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. támogatásával a megye több élelmiszerboltjába helyezett el veszélyre intő matricákat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon még mindig jelentős számban fordul elő, hogy a járművezetők ittasan ülnek volán mögé, ezzel is megnövelve a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.-vel közösen kampányt indított, amelyben az ittas járművezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet. Nyolc Veszprém megyei város 31 élelmiszerboltjában helyeztek el lépésálló padlómatricákat az alkoholos italokat tartalmazó polcok előtt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja járművezetők figyelmét, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is! Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

<< Vissza az előző oldalra