„SuliMoped” program: 53 diák szerzett vezetői engedélyt

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idei tanévben nyolc gyulai iskola 53 diákja kapott lehetőséget arra, hogy a „SuliMoped” program keretében tandíjfizetés nélkül szerezzen „AM” kategóriás vezetői engedélyt.

Az ORFK Országos Baleset – megelőzési Bizottsága 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot. A kezdeményezés keretében 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt. Békés megyében elsőként Battonyán, a következő években pedig Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson és Békéscsabán volt erre lehetőség. A 2016/2017-es tanévben Gyula városának nyolc oktatási intézményéből 50 diák jelentkezhetett az ingyenes elméleti és gyakorlati oktatásra. A képzést lebonyolító Gyula TREND Autósiskola további három tanulónak biztosított lehetőséget arra, hogy a tanfolyamon részt vegyen.

A program ünnepélyes zárását 2017. június 16-án tartották a Gyulai Rendőrkapitányságon. A rendezvényen Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a diákoknak. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a közlekedésben való részvétel felelősséget jelent. A balesetek megelőzése, saját és közlekedő partnereik biztonsága érdekében mindig be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat. Az oktatók is köszöntötték tanítványaikat, megfogalmazták jó tanácsaikat. Ezt követően Pelleg József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével közösen átadták a diákoknak a vezetői engedélyeket, amelyek legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére jogosítják fel a fiatalokat.

<< Vissza az előző oldalra