Vigyázzunk a gyalogosokra!

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Tatabányán egy autóbusz ütött el egy gyalogosan közlekedő férfit.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Tatabányán 2018. december 11-én. A Mártírok útja felől a Fő tér irányába közlekedett egy autóbusz 17 óra 25 perckor, amikor a jármű vezetője későn észlelte az úttesten, a kijelölt gyalogos-átkelőhely közelében áthaladó férfit, akit elütött. A gyalogos a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2

Mit tehetünk a gyalogos balesetek megelőzése érdekében?

A gépjárművezetők fokozott figyelemmel és körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket! Figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra, ők a legvédtelenebb közlekedők! Legyünk türelmesek az úttesten lassabban áthaladó gyalogosokkal, biztosítsuk biztonságos átkelésüket és várjunk, amíg a gyalogos átér az úttesten!

Legyünk óvatosak, mert a csúszós útburkolaton a gyalogosok és a kerékpárosok bizonytalanabbul közlekednek, jobban koncentrálnak a megcsúszás és az elesés elkerülésére és ez akár el is terelheti, vagy megoszthatja a figyelmüket, s kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire, például a közeledő járművekre!

... hogy mindenki hazaérjen!

<< Vissza az előző oldalra