„Kamasztanból jeles” - Kiskunfélegyházán

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kortárssegítő fiatalok – a bűnmegelőzési főelőadó rendezésében – színházi előadás keretein belül dolgoztak fel fontos, fiatalokat érintő bűnmegelőzési kérdéseket.

 

A „Házhoz megyünk” országos kampánysorozathoz kapcsolódóan – a szabályok szigorú betartása mellett – a Móra Ferenc Művelődési Központban mutatták be 2020. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán a Kamasztanból jeles című színpadi művet a helyi rendőrkapitányság kortárssegítői.

A produkcióban szereplő fiatalok a bűnmegelőzési főelőadó mellett Benedek–Koncz Eszter és  Manyasz Erika színésznők segítségével közel egy évig készültek a premierre. A hosszú próbafolyamat során a társulat igazi közösséggé kovácsolódott.

A dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes r. főhadnagy által rendezett előadás három, a fiatalok számára fontos témát dolgozott fel. A szervezők a hangsúlyt a bűnmegelőzésre fektették, így a drog, az internet veszélyei, valamint az előítélet voltak a színre vitt jelenetek központi kérdései. A célközönség elsősorban a középiskolás korosztály volt, akik nagy érdeklődéssel fogadták a róluk szóló darabot.

<< Vissza az előző oldalra