Biztonságban az ünnepi bevásárláskor is

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság előadói helyszíni bűnmegelőzési tanácsadással várták a kecskeméti Szil-Coop Bevásárlóközpontba érkezőket az adventi időszak és az év végi ünnepek alkalmából.

 

Elérkezett az év utolsó hónapja, amely az ünnepi készülődésről, ajándékvásárlásról szól. Ebben az időszakban a rendőrség fokozott bűnmegelőzési kampányt folytat, melynek legfőbb célja az anyagi értékek és a testi épség megóvása.

Az ebben az időszakban leginkább jellemző bűncselekmények elkerülhetőségére hívták fel a figyelmet a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság bűnmegelőzési szakelőadói, Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy és Tanács László c. r. őrnagy 2021. december 2-án az áruház vásárlóinak megszólításával. Az érdeklődőknek átadott tájékoztató kiadványok, kisebb ajándéktárgyak – tollak és szemüvegtörlők, hűtőmágnesek, kulcstartók – hasznos információkat, telefonszámot tartalmaztak. 

 

A bűnesetektől és csalásoktól mentes év végi ünnepléshez fogadja meg az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat:

  • Bevásárlóközpontban vásárláskor ne hagyja táskáját a bevásárlókocsiban, hiszen könnyen szemet szúrhat az elkövetőknek! Fogja azt a kezében, vagy viselje vállán!
  • Fokozottan figyeljen értékeire, főként az üzletekben, üzletközpontokban történő vásárlások és a tömegközlekedési eszközökön közlekedések során!
  • Ne hagyják látható helyen gépjárműveikben értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca)! Az elkövetők pár másodperc alatt betörhetik a szélvédőt, és értékeik eltűnése mellett az autóban jelentős kár keletkezhet.
  • Online vásárlás megkezdése előtt ellenőrizzék a webshop elérhetőségeit, a szállítás és a garancia-érvényesítés feltételeit! A kockázatmentes vásárlás érdekében válasszák az utólagos fizetési módot!
  • Amennyiben előre fizetnek, bankkártya használata esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljanak, amelynél a fizetés banki oldalon keresztül történik. 
<< Vissza az előző oldalra