Budapestre érkeztek a Pompidou Csoport szakemberei

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Mától két napig Budapesten tanácskoznak az Európa Tanács Kábítószerrel és Függőségekkel Foglalkozó Együttműködési Csoportja - az úgynevezett Pompidou Csoport - szakemberei.

A Rendőrség szerepe a drogprevencióban II. nemzetközi szeminárium munkájában magyar szakemberek is részt vesznek. Az eseményt dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese nyitotta meg, Thomas Kattau helyettes ügyvivő titkárral közösen.

 

Az idén 50 éves fennállását ünneplő szervezet legfontosabb feladata a kábítószerügy egyes aspektusaival kapcsolatos tudományos munka és politikaalkotás előmozdítása. Tematikus munkacsoportokat tartanak fenn, ahol lehetőségeket biztosítanak arra, hogy a kábítószerügy egyes speciális területein tevékenykedő tagállami szakértők egymással eszmét cseréljenek és megismerjék a jó gyakorlatokat. A csoport különböző képzéseket, munkaértekezleteket és konferenciákat rendez, ahol egyrészt megismertetik a résztvevőkkel a korszerű kábítószerügyi gyakorlatokat és tudományos módszereket, másrészt bemutatják a különböző tagállamok kábítószer-politikai programjait.

 

A budapesti nemzetközi szemináriumon tizenhat ország, köztük a tengerentúlról érkezett szakértők segítségével a drogprevenció témakörben vizsgálták a rendőrség szerepét. S mint azt a vezérőrnagy megnyitó beszédében ki is hangsúlyozta, a magyar rendőrség elkötelezett a kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmények elkövetőinek felderítésén túl a prevenció területén is hatékonyan fellépni.

<< Vissza az előző oldalra