Bűnmegelőzési programok a Vas Megyei Polgárőr Napon

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai várták az érdeklődőket Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban.

2019. szeptember 14-én, Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban került megrendezésre a „Vas Megyei Polgárőr Nap”, ahol a kiváló együttműködés keretein belül munkatársaink is várták a rendezvényre látogatókat. A nap folyamán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei széleskörű bűnmegelőzési tanácsokkal, szórólapokkal látták el az érdeklődőket. A bátrabbak bűnmegelőzési totót tölthettek, valamint a részegséget szimuláló szemüveget is kipróbálhatták.

A szakemberek tanácsokat adtak a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörét illetően.

A szeptember sok családnál az iskolakezdésről is szól, így munkatársaink az évkezdéssel kapcsolatban is számos tanácsot adtak az érdeklődőknek.

Kérjük, hogy az áldozattá válás elkerülésének érdekében és azért, hogy a tanévkezdés minden kisdiáknak biztonságban induljon, fogadják meg alábbi bűnmegelőzési tanácsainkat.

  • Mondja el gyermekének, hogy ha az utcán segítségre szorul, forduljon felnőtthöz! Ha van a környéken rendőr, hivatalos személy akkor hozzá!
  • Hívja fel a figyelmét, hogy ismeretlen autóba tilos beszállnia!
  • Ne fogadjon el idegentől semmilyen ajándékot!
  • Tanítsa meg gyermekének a lakcímét, valamint mindkét szülő telefonszámát! Ha bajba kerül, forduljon hivatalos személyhez!
  • A gyermek csak a feltétlenül szükséges értéktárgyait vigye magával az iskolába! Mobiltelefonját, pénztárcáját, iratait mindig a táskája belső zsebében helyezze el!

 

 

<< Vissza az előző oldalra