Folytatódott a prevenció az M1-es autópályán

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán hívták fel a rendőrök és a polgárőrök az átutazók figyelmét a vagyon elleni bűncselekményekre, valamint azok megelőzési lehetőségeire.

Folytatódott az M1-es autópályán elkövetett trükkös lopások megelőzését célzó kampány. A megyei rendőr-főkapitányság prevenciós szakembere és a polgárőrség egyik munkatársa 2019. szeptember 19-én, az autópálya 119. kilométerszelvényében lévő Arrabona pihenőhelyen megálló utazókat szólította meg. A rendőrök, az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzése mellett, egy többnyelvű szórólap átadásával hívták fel a külföldi tehergépjármű-vezetők figyelmét a hazánkban érvényes KRESZ szabályok betartására is.

Munkatársaink az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekről, valamint a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, illetve azok megelőzésének lehetőségeiről beszélgettek az úton lévőkkel, majd ellátták őket a prevenciós ajánlásokat tartalmazó nyomtatványokkal is.

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!
<< Vissza az előző oldalra