Győri diákok a „Krimit tud?” vetélkedő döntőjében

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Második helyezést ért el és ezzel bejutott a 2018 novemberében megtartásra kerülő országos döntőbe Győr város csapata.

Szombathelyen került megrendezésre 2018. szeptember 28-án a „Krimit tud?” elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedő regionális döntője.

Győr-Moson-Sopron Megyét a rendezvényen három város csapata képviselte, Győrt a második helyezést megszerző Arrabona Diákszínpad tagjai: Gasztonyi Áron - a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója -, Nádasi Léna Júlia - a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója -, Nolden Júlia Melani - a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanulja -.

Az előkelő helyezést megszerző diákok felkészülését Walczer Zsuzsanna címzetes rendőr őrnagy, a Győri Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadó munkatársának szakmai irányítása mellett Balla Richárd és Balláné Bálint Bernadett színész-drámatanárok segítették.

Az ifjú csapattagoknak a vetélkedőn olyan helyzeteket kellett megoldani, amelyekkel bármikor találkozhatnak mindennapi életük során és ahol fontos, hogy megfelelő döntést tudjanak hozni annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény elkövetőivé, illetőleg áldozataivá.

Az improvizációs gyakorlatok között megtalálhatóak voltak a vagyonvédelemmel, a média káros hatásaival, drogprevencióval, ifjúságvédelemmel, valamint az internet veszélyeivel kapcsolatos feladatok.

A döntőbe jutott csapatok 2018. november 15-én Budapesten mérhetik össze ismételten tudásukat.

<< Vissza az előző oldalra