Házhoz megyünk Ajkán

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Veszprém megyében továbbra is folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett Házhoz megyünk! elnevezésű vagyonvédelmi program továbbra is folytatódik Veszprém megyében.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. szeptember 20-án 10 órától 13 óráig Ajkán, a Nagy László Városi Művelődési és Szabadidő Központ parkolójában felállított rendőrségi pultnál várják az érdeklődőket, ahol különböző vagyonvédelmi kiadványokat és hasznos prevenciós tanácsokat adnak a megjelenteknek.

A programra kerékpárral érkező érdeklődőknek továbbá lehetőségük nyílik arra, hogy regisztráltassák kétkerekű járműveiket a BikeSafe országos adatbázisba. Ennek lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a kerékpárra vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A nyilvántartásba vétel egyszerű, gyors, és a rendőrségi kitelepülések helyszínén mindig ingyenes.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési ajánlásait:

  • Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!
  • Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is felügyelet nélkül!

  • Közterületen a kétkerekűt lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  • Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta!

<< Vissza az előző oldalra