Iskolákban jártak a rendőrök

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Siklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2019. február 10-től február 14-ig a „Biztonságos Internet Nap” keretein belül az illetékességi területen lévő általános iskolákban, középiskolákban tartottak előadásokat a diákoknak, valamint a szülők is tájékoztatást kaptak e témakörben.

Az előadások során szó esett az interneten történő barangolás veszélyeiről, valamint az internethasználathoz kapcsolódó jogellenes cselekményekről is. A munkatársak felhívták a szülők figyelmét, hogy legyenek érdeklődők gyermekeik tevékenységével kapcsolatban és a minél többet kommunikáljanak egymással. Arra sem elég egyszer felhívni a diákok figyelmét, hogy az internet amellett, hogy segítséget nyújt a mindennapjainkban, rengeteg veszélyt is rejt.

A biztonsági intézkedések és magatartási szabályok tudatos betartásával azonban csökkenthetők a felmerülő kockázatok!

Néhány általános szabály:

  • A számítógépet, amelyre bejelentkezett, soha ne hagyja felügyelet nélkül, mert bárki küldhet az Ön nevében leveleket, vagy megszerezheti személyes adatait!
  • Ne használja meggondolatlanul a közösségi oldalakat!
  • Ne tegyen közzé, és ne küldjön senkinek magáról kihívó fényképeket, videókat! A „világháló nem felejt”, vagyis a feltöltött tartalmak archiválódnak és hosszú idő múlva is elérhetők.
  • Válasszon közepes vagy magas fokozatú biztonsági jelszót!
  • Ismeretlen eredetű szoftvereket ne telepítsen!
<< Vissza az előző oldalra