Nyugdíjasok körében

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési előadás dombóvári szépkorúaknak.

Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere tartott előadást 2019. szeptember 19-én a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület tagjai részére.

A rendőrség munkatársa a Házhoz megyünk program keretében az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, és ismertette az unokázós csalások elkövetésének módszereit, közös jellemzőit a közel ötven érdeklődővel.

Az úgynevezett unokázós csalások közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket, a csaló a kiszemelt áldozat unokájának vagy gyermekének adja ki magát. A telefonáló azt állítja, hogy az unoka valamilyen bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége. Mivel közvetlen találkozáskor könnyen kiderülne, hogy nem ő az unoka,  akadályoztatására hivatkozva valakit elküld a pénzért, esetleg ékszerekért.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi jó tanácsok betartására hívja fel a figyelmet:

  • Ne bízzon meg a váratlanul jelentkező idegenekben, akár telefonon, akár személyesen keresik meg Önt!
  • Próbálja meg kideríteni, hogy a családtag, hozzátartozó tényleg bajba került-e?
  • Amennyiben hozzátartozóval, unokával kapcsolatban keresik, szakítsa meg a telefonhívást, és haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a megnevezett unokával, családtaggal, mert így tudja csak ellenőrizni a hívás valódiságát!

 

 

 

<< Vissza az előző oldalra