Nyújts kezet az áldozatnak

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei rendhagyó programsorozattal kívánják felhívni a figyelmet az áldozatok védelmére.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztály munkatársai az áldozatsegítés jegyében „Nyújts kezet az áldozatnak!” címmel tartottak előadást a Kaméleon Társulat közreműködésével 2021. október 20-án.

A rendezvény fővédnöke, Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a programsorozatot. Az előadással egyidőben került megnyitásra a Halkan című fotókiállítás – ami október hónap végéig megtekinthető –, melynek képei az erőszak különböző formáit jelenítik meg, ezáltal hatnak érzékszerveinkre, elgondolkodtatnak, egy különleges légkört, sajátos arculatot teremtenek. Az előadásra meghívást kaptak Jász-Nagykun-Szolnok megye polgármesterei, a jelzőrendszeri együttműködés tagjai, valamint a rendőrkapitányságok vezetői. 

Az előadás és a kiállítás középpontjában az érzékenyítés áll, mely felhívja a figyelmet az áldozatvédelem, a hatékony segítségnyújtás érdekében fontos információ-áramlás és a közösségi szerepvállalás fontosságára. A megelőzés területén dolgozó kollégák mindent elkövetnek annak érdekében, hogy felhívják a potenciális célcsoportok figyelmét a sérelmükre leggyakrabban elkövetett bűncselekményekre, az elkövetés és a védekezés eszközeire, módjára, a bűncselekmények elkövetését lehetővé tevő objektív és szubjektív okokra, körülményekre.

Az innovatív előadás interaktív, hiszen a nézők alakíthatják a színpadon zajló történéseket, befolyásolhatják a cselekménysort, valamint a színdarab közben a moderátor-néző interakcióban feloldásra kerülnek a hallgatóságot feszítő kérdések.

Az improvizációs színdarab üzenete az, hogy amennyiben valaki áldozattá válik nem marad magára, hiszen van hová fordulnia, ahol minden szükséges segítséget megkap.

<< Vissza az előző oldalra