Pusztán Hatan – Újratöltve Nyírbátorban

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya lakossági fórumot tartott Nyírbátorban.

2019. május 15-én a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott program megvalósítása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya lakossági fórumot tartott Nyírbátorban, melynek a helyi szociális központ adott helyet. A bűnmegelőzési szakember bemutatta a jelenlévőknek a pályázat keretében biztosított vagyonvédelmi bemutatótáskát. Előadása során ismertette azokat a mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi eszközöket, amelyek beszerzését maga a szakember is javasolja a szubjektív biztonságérzet fokozása érdekében.

Vagyonvédelmi tanácsok:

 

  • Ha olyan személyek csengetnek fel kaputelefonon, akiket nem ismer, ne engedje be őket! A szolgáltatóknak és a postásnak általában külön kódja van, a betörők azonban előszeretettel alkalmazzák az előbbi módszert arra, hogy feltérképezzék a házat, majd besurranjanak.
  • Ha biztonságosabbá szeretné tenni otthonát, vonjon be a tervezésbe hozzáértő szakembert!
  • Riasztórendszer kiépítésénél érdemes távfelügyeleti bekötést is igényelni.
  • Ha elmegy otthonról, minden nyílászárót zárjon be!
  • A lépcsőházba telepített kamerarendszer több funkciót lát el. Megkönnyíti a rendőrök munkáját az elkövetők felkutatásában, a bűncselekmény bizonyításában, de növeli a lakók, a lépcsőházba látogatók szubjektív biztonságérzetét, valamint a bűnelkövetőket eltántorítja a bűnelkövetéstől.
<< Vissza az előző oldalra