Szépkorúaknak tartottak előadást Nyíregyházán

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A korosztályukat érintő legfontosabb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire hívták fel a jelenlévők figyelmét a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szépkorúak részére indított kampánysorozatának következő állomása a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ 9. számú Idősek Klubja volt. Kollégáink a 2019. szeptember 16-án tett látogatásuk alkalmával az idősek klubjának tagjai részére először egy kisfilmet vetítettek le, amelyben a korosztályukat érintő legfontosabb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire hívták fel a figyelmüket, majd konzultációval egybekötött tájékoztatót tartottak a részükre.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • A lakás, kapu ajtaját akkor is tartsa zárva, ha otthon tartózkodik!
  • Ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba!
  • Jótékonysági célra gyűjtögetőktől kérjen csekket, ne adjon készpénzt, ne engedje be őket a lakásba!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Az értékeit tartsa biztonságos helyen, ne hagyja szem előtt! Ha esetleg a lakásában fizet, visszaad valakinek pénzt, figyeljen rá, hogy az illető ne lássa, hol tartja a megtakarításait.
  • Telefonos nyereményekkel kapcsolatban legyenek kétségei, mindig ellenőrizze, hogy az adott cég hirdetett-e nyereményjátékot!
<< Vissza az előző oldalra