Szülői szemmel az online világ

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komlói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a szülők részére tartottak előadást a „Biztonságos Internet Napja” alkalmából 2020. február 10-e és 14-e között a komlói Gagarin Általános Iskolában, valamint a Kenderföld-Somági Általános Iskolában.

Az előadás során Vojnics Tímea rendőr őrnagy és Rosenberger Bettina rendőr hadnagy hívták fel a szülők figyelmét arra, hogy "Jobb félni, mint megijedni!”, vagyis milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre a világhálón.

A tájékoztatón kiemelték, melyek a fiatalokat érintő legjellemzőbb internetes bűncselekmények. Szóba került az is, hogy az internetes zaklatás („cyberbulling”) milyen formában jelenik meg a gyermekek világában, valamint néhány praktikus tanáccsal is szolgáltak azzal kapcsolatosan, hogy a szülőként mit tehetnek, hogy megóvják gyermekeiket.

Kiemelték a tudatos internethasználatot, az alapvető biztonsági szabályok betartását, az értő és segítő szülői odafigyelést, a tiltás helyett a példamutatás eszközeit, amelyek mind segítséget nyújtanak abban, hogy a gyerekek megtanulják az internet biztonságos használatát.

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is sor került, amelynek végeztével egy felmerülő kérdés sem maradt megválaszolatlan.

<< Vissza az előző oldalra