A péntek hajnali elfogások margójára

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Nem kell, hogy a feje tetejére álljon az életed.

Kipróbálsz ezt-azt. Jó bulinak tűnik. A neten veszed, úgy hiszed, nem bukhatsz le. Másoknak is kell. Hát szerzel, olyan könnyű, kis pénzt is keresel. Nem is keveset. Nem, mintha nem számíthatnál a családod támogatására. De minden azért nincs. Most már viszont van. Csinálod a sulit, közben pörög az üzlet. Még mindig buli. Utolsó vizsga, van eszed, letudod, jól van. Ünnepség, szüleid arcán büszkeség. A párod rád mosolyog, ölelés. Kezedben a jövő, a jövőd. Azt hiszed, bejött az élet. Igaz?

feje tetejére

NEM. Amikor az éjszaka közepén a szüleid arra riadnak, hogy az ajtón rendőrök kopogtatnak, hirtelen megérted… De már késő, bőven késő. Csak lebuktál. Hiába online, hiába darknet. És bár azt hitted, nem történhet meg, veled ugyan biztos nem - most hirtelen valósággá vált. Nem fogyasztás, kereskedelem. 2-8 év.

Nincs suli, nincs barátnő, nincs barát, nincs család. Az emlékek maradtak, meg a beszélő. Egy olyan világ részévé váltál, ami nagyon más, mint amit eddig láttál. Az ellentéte, a kifordítottja. És rettenetes. Az egész olyan idegen, mint egy kitalált történet, igaz? Egy misztikus mese. Különös, már-már filmszerű. Valójában azonban sajnos most már ez az új életed. Az új valóságod.

<< Vissza az előző oldalra