Őszintén a kábítószerről

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kecskeméten egy hónapon keresztül minden szervezet fokozott figyelmet fordított a drogprevencióra. A témát lezáró előadást Kurdics Mihály nyugalmazott rendőr alezredes tartotta felnőttek részére.

 

A „Drogprevenció világnapja” alkalmából a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya egy hónapon át tartott különböző korosztályoknak drogprevenciós témában foglalkozásokat. A programsorozat befejező előadására 2019. június 26-án került sor. Kurdics Mihály nyugalmazott rendőr alezredes a felnőtt érdeklődőket célozta meg, hiszen a téma nem csupán a fiatalokat érinti. A meghívott pedagógusoknak, iskolai védőnőknek és gyermekvédelmi szakembereknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk korunk egyik nap problémájára, nagy hangsúlyt fektetve a megelőzés fontosságára.

Az előadó többször utalt arra, hogy a drog kérdésében nagymértékű lehet a szülői felelősség kérdése. Mint mondta: „Csak őszintén lehet beszélni. A megtörtént esetek mind szomorú tanulságul szolgálnak. Hangsúlyoznom kell, az igazi családban, ahol beszélgetnek, ahol szeretetben élnek, ott nincs olyan esélye a drogok térnyerésének.”

 

1

<< Vissza az előző oldalra