Zenés színdarab a kábítószerekről

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Telt ház előtt mutatták be a Széttépve című előadást Salgótarjánban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal drogmegelőzési projektet valósít meg a kábítószer-használat megelőzése és visszaszorítása érdekében.

A projekt keretében a megyeszékhelyen került bemutatásra 2019. szeptember 24-én a „Széttépve” című zenés színházi előadás, mely a gyermekvédelmi szakellátásban résztvevő gyerekek és Nógrád megyei középiskolások tekinthették meg.

A színdarab önéletrajzi elemeken alapuló történeteket dolgoz föl, egy nehéz gyermekkort, majd az egyre mélyebbre csavarodó drogspirált. Az előadás egy olyan fiú szemszögén keresztül mutatja be a drogfüggőséget, aki már mélyre süllyedt és eléri a “széttépett” állapot veszélyes határát. Szabó Kimmel Tamás zenés produkciójában verseken és dalokon keresztül láthatunk bele a függőség lelki és szellemi mélységeibe.

A rendhagyó drogprevenciós program célja, hogy a színház nyújtotta élményen keresztül mutassa be a kábítószerek veszélyeit a fiatalok számára, továbbá megfelelő alternatívákat és hasznos információkat közvetítsen a kábítószerekkel kapcsolatos döntések meghozatalához.

A kiváló művészi produkciót telt ház előtt játszották, a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ színháztermében.

(Fotók: Orlai Produkciós Iroda)

 

<< Vissza az előző oldalra