Bűnmegelőzés a nyugdíjas klubban

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság megelőzési előadója a vörösberényi Nyugdíjas Klubban tartott bűnmegelőzési és vagyonvédelmi témájú előadást 2021. szeptember 15-én Balatonalmádiban.

Az interaktív előadáson az érdeklődők a nyugdíjas korosztályt érintő leggyakoribb bűncselekmények megelőzésének lehetőségeivel ismerkedhettek meg. A prevenciós szakember tájékoztatást adott lakásbetörések, trükkös lopások, a házalók által elkövetett csalások elleni védekezés, valamint az áldozatvédelem lehetőségeiről. A témához kapcsolódóan több bűnmegelőzési kisfilm is levetítésre került.

 

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a következő ajánlásokat adja a nyugdíjas korosztály számára:

-Soha ne nyisson ajtót idegennek, ismeretlen személynek!

-Ajtaját lássa el biztonsági zárral, szereltessen fel biztonsági láncot!

-Ne bízzon meg ismeretlen személyben, akkor sem, ha kedvesnek és jó modorúnak tűnik!

-Ne hagyja nyitva kapuját, házát, lakásának ajtaját, még akkor sem, ha az udvarban tartózkodik, mert oda bárki bemehet!

-A kapujának, házának, lakásának kulcsát ne tegye a lábtörlő, illetve virágcserép alá! Ha elmegy otthonról, a kulcsot vigye magával!

-Ha több napra elutazik, bízzon meg valakit a lakása, háza szemmel tartásával, és a levélszekrény ürítésével!

-Ha gyanúsnak tűnő telefonhívást kapnak valakitől, aki rokonnak adja ki magát, és pénzt kér, ellenőrizzék vissza egy telefonhívással, hogy az a rokon tényleg bajba került-e, és tényleg segítségre van-e szüksége. Szóljon más rokonnak is, egyedül soha ne döntsön, és soha ne adjon át készpénzt idegennek!

-Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük azonnal értesítse a rendőrséget - a bárhonnan ingyenesen hívható - 112-es segélykérő számon!

<< Vissza az előző oldalra