Újabb kerékpáros szervizoszlop a Balaton-parton

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az állomáson a javításhoz szükséges eszközök mellett preventív tájékoztatókat is találnak a kerékpárosok Balatonalmádiban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére Révfülöpöt követően Balatonalmádiban is átadtak egy kerékpáros szervizoszlopot 2020. szeptember 15-én, a Véghely Dezső utcában lévő kerékpáros pihenőhelynél.

Az oszlopnál a bicikliszereléshez szükséges eszközök állnak a kerékpárosok rendelkezésére. A kerékpárszervizpont használata egyszerű és biztonságos: a szerelőállványra emelhető bringa szervizelését acélsodronyra erősített szerszámok segítik, például pumpa, nyomásmérő, különböző méretű és állítható villás- és imbusz kulcsok.

Az elhelyezett szerszámok mellett preventív tájékoztatókat is tartalmaz az oszlop, információkat az alapvető kerékpártartozékokról, illetve a legfontosabb közlekedési szabályokat is megtalálják rajta.

Az átadón részt vett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre, a város polgármestere, Dr. Kepli Lajos, a helyi rendőrkapitányság vezetője, Borbély Zoltán rendőr alezredes, továbbá a városban és környékén élő kerékpárosok, turisták.

Az eseményen a biciklivel érkezőknek lehetőségük nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a kétkerekűek adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést.

<< Vissza az előző oldalra