Hazahozták a domaszéki emberölés gyanúsítottját (videóval)

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfit európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 1998. szeptember 16-án a késő esti órákban Domaszék mellett megölt egy taxisofőrt. A nyomozás akkor nem vezetett eredményre.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bűncselekmény elkövetése után 16 és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján előterjesztésükre az ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé európai elfogatóparancs kibocsátására a 39 éves balatonmáriafürdői T. Roland ellen. A férfit a főkapitányság nyomozóinak információi alapján a német hatóság 2015. április 23-án elfogta. A szükséges eljárás lefolytatása után az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ közreműködésével a gyanúsítottat 2015. szeptember 1-jén adták át a német rendőrök Magyarországnak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki beismerő vallomást tett. A rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

<< Vissza az előző oldalra