Kábítószerrel kereskedtek

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatabányai rendőrök három kábítószer-kereskedőt és tizenegy kábítószerfogyasztót hallgattak ki gyanúsítottként.

Egy férfi 2020. január 16-án egy papírzacskóval a kezében bement egy tatabányai áruházba, ahol az egyik üzlet eladójához ment és azt átadta a részére, amiért pénzt kapott. A helyi rendőrök ekkor vonták intézkedés alá a férfit és a nőt, majd később a parkolóban, az ott várakozó harmadik személyt is. A rendőrök a parkolóban tartózkodó férfinál és a nőnél lévő zacskóban is kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozók mindhármukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol K. Attilát kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. R. Vivien, valamint a másik férfi ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt indult eljárás.

Az ügyben végzett adatgyűjtés során a nyomozók előállítottak egy másik tatabányai férfit is, akinek az autójából és a garázsából fehér színű kábítószergyanús anyag került elő, amit lefoglaltak. A rendőrök G. Róbertet gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, ellene kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A nyomozók január 23-án előállították és őrizetbe vették Sz. Csaba tatabányai lakost, akivel szemben szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az akció keretében összesen tizenegy főt állítottak elő a rendőrök, akik a gyanú szerint az őrizetbe vett terjesztőktől vásároltak rendszeresen kábítószert. Ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

A rendőrség a három kábítószer-kereskedőt őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványozta a letartóztatásukat, amit a bíróság 2020. január 17-én és 24-én elrendelt.

 

<< Vissza az előző oldalra