Lefejezték a drogbandát

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrök öt férfit gyanúsítanak bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Sz. Gyula 46 éves budapesti lakos és társai ellen. A férfi a nyomozás adatai szerint bűntársaival kábítószer-kereskedelemre szakosodott bűnözői csoportot vezetett, amely – bizonyíthatóan 2018 óta – főváros szerte értékesített jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint, valamint marihuánát. Sz. Gyula utasításai szerint és irányításával szerezték be a drogot, amit egy XV. kerületi bérelt lakásban raktároztak, illetve onnan történt az értékesítés is. A csoport tagjai szervezetten követték el a bűncselekményt, közben nagyfokú konspirációra törekedtek, hogy elkerüljék a lebukást.

A KR NNI rendőrei széleskörű nyomozást folytattak, amely során feltérképezték a bűnszervezetet, beazonosították annak tagjait. A nyomozók a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársaival együtt 2019. február 11-én több helyszínen tartottak összehangolt akciót.

Fóton elfogták V. András 35 éves budapesti lakost, akinek ruházatában, valamint a hozzá köthető ingatlanokban összesen 243,2 gramm kokaint találtak a rendőrök, valamint kábítószergyanús tablettákat, illetve a drog porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Az intézkedéssel egy időben budapesti tartózkodási helyén elfogták Sz. Gyulát. A lakásában tartott kutatás alkalmával kábítószerrel szennyezett tárgyakat, valamint a bűncselekményhez köthető adathordozókat találtak és foglaltak le a rendőrök. A KR NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatala 15 millió forint készpénzt, valamint több nagy értékű vagyontárgyat (gépkocsit, elektronikai berendezést, bútort) foglalt le tőle.

A férfi egyik bűntársát, Sz. Tibor 48 éves budapesti lakost fővárosi lakóhelyén vonták intézkedés alá. Az otthonában megtartott kutatáson a kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközöket találtak a nyomozók, valamint csekély mennyiségű marihuánagyanús növényi törmeléket. A férfitól a rendőrök lefoglaltak közel 3,5 millió forint készpénzt, valamint 1000 eurót.

Budapesti tartózkodási helyén elfogták a 27 éves S. Istvánt, aki szintén a bűnszervezet tagja volt. A nála megtartott kutatás alkalmával a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A bűnszervezet ötödik tagját, L. Sándor 35 éves budapesti lakost is otthonában fogták el. Tőle szintén a kábítószer porciózásához használatos eszközöket, valamint csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök.

A KR NNI munkatársai az öt férfit elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya szakértők bevonásával folytatja le.

<< Vissza az előző oldalra