Megölték, majd elásták

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A két gyanúsított még 2012-ben megölt egy férfit Érden, akit ezt követően elástak egyikük házának udvarán.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Imre 35 éves és D. Béla 37 éves érdi lakosok ellen.

A rendőrségre 2014. április 9-én érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy D. Béla társával megölt egy személyt Érden, akinek holttestét ezt követően egyikük kertjében közösen elásták. A Pest megyei rendőrök a kapott információ alapján azonosították a gyanúsítottakat és ezzel párhuzamosan megkezdték az adatgyűjtést.

A két érdi férfit először tanúként, majd 2014. június 24-én gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Elmondták, hogy 2012 tavaszán D. Béla lakásán megjelent J. Imre és egy ismeretlen személy, akivel a 35 éves gyanúsított vitába keveredett.

J. Imre és a sértett dulakodni kezdett, majd a gyanúsított egy baltával többször fejbe vágta a férfit, aki az udvarra menekült. J. Imre a sértett után ment és kint egy kővel tovább bántalmazta, valamint fojtogatta. Az időközben földre esett férfit a gyanúsítottak közösen bántalmazták, majd D. Béla a sértett nyakára lépett.

A sértett a bántalmazás következtében elhunyt, holttestét D. Béla udvarán elásták.

A nyomozók a holttest maradványait a gyanúsítottak által megjelölt helyről kiásták.

A Pest megyei rendőrök J. Imrét és társát- gyanúsítotti kihallgatásukat követően- őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2014. június 27-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.  

A gyanúsítottak ellen a további eljárást- fogvatartásuk mellett- a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

<< Vissza az előző oldalra