Rekord mennyiségű marihuána-fogás

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szerb drogfutár Tompánál bukott le 282,7 milliós szállítmányával.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 32 éves szerb állampolgárral szemben. A férfi Tompa Közúti-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. október 15-én 5 óra 30 perckor egy kisbusszal, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tételes vámvizsgálat alá vetették. A NAV munkatársai a jármű ellenőrzésekor – a vezetőfülke fala és a raktér között kialakított rejtekhelyen – több zacskóban kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a talált anyag marihuána.

A jármű bűnügyi szemléje alkalmával a KR NNI munkatársai a rejtekhelyről 155 csomagban összesen 113 091 gramm kábítószert foglaltak le. A lefoglalt marihuána – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke több mint 282,7 millió forint.

A nyomozók a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

<< Vissza az előző oldalra