Egy svájci és egy szerb embercsempész rendőrkézen

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A svájci rendszámú furgonban 32 illegális migránst szállítottak az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 16-án 7 óra 14 perckor, hogy az M9-es autóút mellett, a Bogyiszlói lehajtótól körülbelül egy kilométerre egy sárga színű furgonból több tucatnyian ugráltak ki, majd a jármű elhajtott. Néhány perccel később a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszlónál megállítottak egy sárga színű svájci rendszámú kisteherautót, és ellenőrizték a benne utazókat. A járművet egy svájci sofőr vezette, mellette egy szerb férfi utazott. Ezt követően az egyenruhások a furgonból kiugró és elfutó utasok felkutatásába kezdtek. A rendőrök 8 óra 5 perckor az M9-es autóút melletti bokros területen 32 külföldit találtak, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.  

kép

A külföldiek és a tehergépkocsi sofőrjének és utasának elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a svájci és a szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

<< Vissza az előző oldalra