Embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy román honosságú gépkocsival közlekedő román állampolgárt és tizenegy, magát irakinak illetve afgánnak valló férfit tartóztattak fel a vám- és pénzügyőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében, majd értesítették a rendőrséget.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vám- és pénzügyőrök jelzése alapján, 2020. július 6-án 15 óra 20 perckor az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében egy román honosságú járművet ellenőriztek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A kisteherautót vezető román nő nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik tizenegy – magát iráni, valamint afgán állampolgárnak valló – férfi a járműben és annak környékén.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, meghallgatásuk folyamatban van. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a román gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett miatt indított büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

.

 

<< Vissza az előző oldalra