Újabb határvadászok kezdik meg szolgálatukat

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Szolgálatba álltak a barcsi képzési helyszínen végzett határvadászok.

A Készenléti Rendőrség állományának 3000 fővel történő bővítéséről hozott kormánydöntés nyomán a rendőrség 2016. augusztus 24-én indította el határvadász-toborzó kampányát. A II. ütemben Barcson folytatott képzés befejezését követően 2017. június 14-én 25 fő lépett szolgálatba Kaposváron.

A határvadász-képzést 2017. június 12-ig országosan összesen 812 fő végezte el eredményesen és állt szolgálatba. A most szolgálatba lépő határvadászokon túl további 326 fő folytatja jelenleg is tanulmányait. A gyakorlatorientált képzés során a tanulók az általános rendőri tananyagon felül speciális határrendészeti ismereteket is elsajátítanak.

A folyamatban lévő érvényes pályázatok száma a mai napon: 368.

A határvadászok, mint az országos hatáskörrel bíró Készenléti Rendőrség tagjai a jövőben ott teljesítenek szolgálatot, ahol a leginkább indokolt, hogy jelenlétükkel a lakosság közbiztonságérzetét fenntartsák, Magyarország közrendjét, határvédelmét biztosítsák.  Az őr-járőrtárs rész-szakképesítéssel rendelkező hivatásos állományú rendőrök járőrvezető, járőrparancsnok irányítása mellett elsősorban őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.

A rendőrség továbbra is várja a hivatás iránt érdeklődők jelentkezését a határvadász-képzésekre.

<< Vissza az előző oldalra