Komárom-Esztergom megyei összesítő

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hét személyi sérüléssel járó és ugyanennyi anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök négy személyt állítottak elő és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre egy esetben került sor.

A helyi rendőrök Oroszlányban ellenőriztek egy gépjárművel közlekedő férfit 2018. december 19-én 15 óra 30 perckor. A járőrök ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait. Megállapították, hogy a férfi vezetői engedélyének orvosi érvényessége lejárt. Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, ami pozitív lett, ezért előállították őt a rendőrkapitányágra. A 38 éves sofőr ellen a rendőrök büntető-és szabálysértési eljárást indítottak.

Az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásait figyelembe véve, mondjunk „4 NEM-et az ittas járművezetésre”:

NEM ülök alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és nem vezetek ittasan!

NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy  a járművel elinduljon, és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!

NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszes italt fogyasztott!

NEM kínálom szeszes itallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni!

A témában további baleset-megelőzési információkat itt talál. 

 

…hogy mindenki hazaérjen!

<< Vissza az előző oldalra