Villanyoszlopnak ütközött

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A baleset oka figyelmetlenség volt, a sofőr megsérült.

Közúti közlekedési baleset történt 2019. május 15-én 11 óra 32 perckor, Győrszentivánon.  Haladása során egy gépjármű vezetője az autó kormányát jobbra húzta, ezért az úttestről letért és egy villanyoszlopnak ütközött.

A jelenlegi adatok alapján a gépkocsi utasterében egy nem kellően rögzített kutya is utazott, aki elvonta a sofőr figyelmét a vezetéstől és a hirtelen irányváltás az állat elszabadulásnak következménye volt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a vezetők figyelmét, hogy a kisállat-szállításra is vonatkoznak a KRESZ szabályai, amelyek nem csak az állat testi épségének megóvását szolgálják, hanem a fent leírtakhoz hasonló balesetek megelőzését is.

A KRESZ a következőt határozza meg rakomány – az állat is ennek számít - szállításáról:

„A rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány…  úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék,…”

 

  • Fontos, hogy a szállított állat menet közben ne zavarja a vezetőt, illetve rögzítve legyen egy esetleges komolyabb elmozdulás esetében.
  • Az ölben, a kalaptartón vagy akár az ülésen nem megfelelően utaztatott kisállatok veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát.
  • Magunk és kis kedvencünk védelme érdekében használjunk szállítóboxot, utazó kennelt, illetve olyan eszközt, amely az állatot megfelelően rögzíti.
<< Vissza az előző oldalra