Az alkoholszonda két esetben pozitív lett

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei 2019. április 23-án Finn módszerrel ittas ellenőrzést hajtottak végre.

A járőrök kora reggel Vérteskethelyen, a Kossuth Lajos utcában ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő komáromi lakost. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további intézkedés céljából a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján az 55 éves férfival szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrök ugyanezen a napon délelőtt Ácsteszér, Kossuth Lajos utcában megállítottak egy lassú járművel közlekedő helyi lakost. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért további intézkedés céljából a rendőrkapitányságra előállították. A sofőr elmondta, hogy előző este nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A mérési eredmények alapján az 50 éves gépjárművezetővel szemben a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek.    

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén rendszeresen tartanak a rendőrök ittas ellenőrzést, melyek elsődleges célja a balesetek megelőzése.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha ittas állapotban vezet, nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélynek teszi ki! Ne üljön alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és ne engedje át a vezetést olyan személynek, akiről tudja, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.  

....hogy mindenki hazaérjen!

 

<< Vissza az előző oldalra