Az ittas vezetésnek baleset lett a vége

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A pécsi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 22 éves helyi férfi ellen indítottak járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt.

Egy pécsi férfi közlekedett személygépkocsival 2019. augusztus 18-án 7 óra 30 perckor Orfű belterületén, a Kossuth Lajos utcában. Haladása során az autóval felhajtott a járdára, majd az ingatlan betonkerítésének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre. A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszesital-fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Figyeljünk egymásra, a balesetek megelőzhetők!

 

<< Vissza az előző oldalra