Fokozott rendőri jelenlét Bonyhádon és körzetében

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyenruhások és nyomozók együtt járják a völgységi települések utcáit.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság 2014. október 27-től Bonyhádon és körzetében a teljes megyére kiterjedő folyamatos jelenlét biztosítása mellett megerősített szolgálatot rendelt el, amely a lakóházas övezeteket érinti. Az intézkedés a kora esti sötétedéstől a késő esti órákig terjedő időszakra terjed ki, célja a betöréses lopások megelőzése, megakadályozása, valamint az ilyen cselekmények elkövetőinek elfogása. A családi házas lakóövezetekben lakó állampolgárok számíthatnak arra, hogy az eddigieknél is gyakrabban találkozhatnak egyenruhás, vagy civil ruhás rendőrökkel.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz az ilyen bűncselekmények megelőzése, vagy az elkövetők elfogása érdekében, de fontos hogy az állampolgárok is tegyenek a vagyonbiztonságuk érdekében.

A legfontosabb, hogy figyeljenek a környezetükre. Ismerjék meg szomszédjaikat, ápoljanak jó viszonyt velük! Egymás értékeit is tartsák szemmel!

Utcafronti kapuját, bejárati ajtaját mindig tartsa zárva, még akkor is, ha a lakásban, vagy a kertben, illetve az udvaron tartózkodik. Melléképületeinek ajtaját is lássa el biztonsági zárral, vagy betörésbiztos lakattal, és zárja is azt!

Köttessen be riasztóberendezést! Csatlakoztassa melléképületét és garázsát az otthoni riasztóberendezéshez! Sokszor már ennek látványa is elegendő ahhoz, hogy a betörő meggondolja magát. Ne feledje, a riasztóberendezés nem helyettesíti a jó minőségű zárakat, csupán plusz védelmet nyújt! A régi zárakat cserélje biztonságosabb zárakra, lakatokra! Mindig biztonságos helyen tartsa kulcsait! Soha ne tegye kulcsait ajtók, ablakok közelébe! Egyedi jelöléssel tegye könnyen felismerhetővé tulajdonát! Vagyontárgyairól készítsen listát! Ha hosszabb távra elutazik, kérje meg szomszédját, hogy ürítse ki postaládáját, vigye be újságait! Szereljen fel otthonára külső világítást! Válasszon automatikus (estétől hajnalig folyamatosan világító) vagy mozgásérzékelő lámpákat!

Ha idegen gyanús személyeket vagy járműveket látnak lakóhelyük környezetében, figyeljék meg őket, a jármű rendszámát írják fel. Ha bármi gyanúsat látnak, értesítsék a rendőrséget!

<< Vissza az előző oldalra