Határon át menekült

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A 27 éves ukrán autós egy osztrák benzinkútról fizetés nélkül elhajtott. Mosonmagyaróváron elfogták a rendőrök.

Az osztrák rendőrök 2014. október 28-án 1 óra 5 perckor értesítették magyar kollégáikat, hogy az M1-es autópályán két járőrautóval követnek egy VW Passat személygépkocsit, amely áthajtott a hegyeshalmi határon. Az autós Götlesbrunnál üzemanyagot tankolt és fizetés nélkül elhajtott a  benzinkútról.

A menekülő gépkocsi követésébe a lébényi autópálya járőrei és a mosonmagyaróvári rendőrök is bekapcsolódtak. A jármű feltartóztatására és megállítására az 1-es számú főúton ellenőrző átengedő  pontokat állítottak fel a rendőrök.

A Levél felől nagy sebességel érkező angol honosságú gépkocsit Mosonmagyaróváron állították meg a járőrök. Az autó vezetője a rendőri felszólításnak nem engedelmeskedett, az intézkedésnek ellenállt. A gépkocsira elől ragasztószalaggal rögzített, lopott osztrák forgalmi rendszámot szereltek. Az utastérben és a csomagtartóban közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, sokkolót és egy fémrudat találtak az egyenruhások. Az ukrán állampolgárságú sofőrt megbilicselték és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.  

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 27 éves ukrán férfit egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és gyorsított eljárásban bíróság elé állítását kezdeményezte.

 

<< Vissza az előző oldalra