Kihűléstől mentettek

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Október végével beköszöntött a hideg időjárás, mely veszélyt jelenthet az utcákon és a fűtetlen lakásokban élőkre. Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrei az elmúlt napokban több állampolgárnak is segítettek, akiket a kihűlés veszélye fenyegetett.

Az idejében érkező jelzés életeket menthet.

Állampolgári jelzés alapján érkeztek a járőrök 2014. október 21-én 21 óra 15 perckor a karcagi vasútállomás területére, ahol az egyik buszon egy zavartan viselkedő idős bácsi tartózkodott, aki nem tudta hol lakik. A rendőrök miután megállapították a bácsi lakcímét, szolgálati gépkocsijukba ültették, otthonába vitték, ahol már hozzátartozói várták.

Szintén állampolgári jelzés és közreműködés alapján segítettek a rendőrök egy tiszaszőlősi lakosnak. A járőrök saját házának omladozó falai között átfázva találták meg a férfit 2014. október 22-én a délelőtti órákban. A rendőrök megállapították, hogy a lakhatásra teljesen alkalmatlan épületben nincs egyetlen egy ép nyílászáró, illetve működő fűtőtest sem. A rendőrök az önkormányzat közreműködésével intézkedtek a férfi biztonságos helyre szállításáról, így megóvva őt a kihűléstől.

Járőrök találtak rá egy középkorú férfira, aki 2014. október 25-én 21 óra 30 perc körüli időben pizsamában és papucsban gyalogolt Tiszafüred egyik utcáján. Az egyenruhások nehezen tudtak kommunikálni a zavartan viselkedő férfival, akit – miután megállapították személyazonosságát - szolgálati gépkocsival vittek vissza tartózkodási helyére.   

 

A kihűlés a hajléktalanokat és az egyedül élő, idős embereket veszélyezteti leginkább. A hajléktalanok különösen kiszolgáltatottak az időjárás körülményeinek, éppen ezért a szolgálatban lévő rendőri állomány kiemelt figyelmet fordít rájuk. A rendőrség kéri, hogy idős hozzátartozóikat, szomszédjaikat látogassák gyakrabban és próbálják meg felhívni figyelmüket a tél veszélyeire. Óvjuk embertársainkat!

<< Vissza az előző oldalra