Valótlan bejelentést tett

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabálysértési őrizetbe vették azt a berzéki férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a rendőrség szükségtelenül helyszínre vonult.

A Miskolci Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 43 éves berzéki lakos ellen. A férfi a központi segélyhívóra tett bejelentést 2020. január 23-án éjszakai órákban, amely szerint otthonában megverte a feleségét. A kiérkező járőrök azonban megállapították, hogy nem történt semmilyen bántalmazás. A szabálysértő a meghallgatása során elmondta, hogy ittas állapotban összeveszett a hitvesével, és ezért hívta a rendőrséget.

A rendőrök a férfit a valótlan bejelentés miatt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók szabálysértési őrizetbe vették.

Mikor NE hívja a 112-t!!!

  • Ne hívja, ha általános, tudakozó jellegű kérdése van (például: ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyek, általános és különleges tudakozók által megadható elérhetőségek, egyéb információk);
  • Ne hívja forgalmi információk, időjárás-jelentés, vagy egyéb általános tájékoztatással kapcsolatosan (például: kisebb műszaki meghibásodások, csőrepedés; kisebb áramkimaradások);
  • Ne hívja, ha szemmel láthatóan nincs vészhelyzet és nem igényel sürgős beavatkozást az eset (például: kidőlt fa, ami nem képez közúti akadályt, nem veszélyeztet emberi életet, egészséget);
  • Ne hívja, ha unatkozik, szórakozni vagy beszélgetni szeretne.

Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Aki az egységes európai segélyhívó számot, illetve a nemzeti segélyhívó számot annak rendeltetésétől eltérő célból, szándékosan felhív, szabálysértést követ el. A szabálysértés elkövetőjével szemben 5000 forinttól 150 000 forintig terjedő pénzbírság, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására kerülhet sor.

NÉHÁNY PERC IS SZÁMÍT!

NE TERHELJE A RENDSZERT FELESLEGESEN!

Ön is kerülhet olyan helyzetbe, amikor a készenléti szervek gyors reagálásán múlhat az élete.

 
<< Vissza az előző oldalra